×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1394/08/26 - 12:14
  • بازدید : 4727
  • تعداد بازدید : 76
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
.

گزارش و تصاویر دومین کنگره بین المللی و ششمین همایش كشوري بروسلوز مورخ 1394/8/20 لغایت 1394/8/22

ششمین همایش كشوري بروسلوز (بيماري تب مالت) از تاريخ 20 لغايت 22 آبان ماه سال 1394 با حضور بيش از 600 نفر از اساتيد و محققان پزشكي، دامپزشكي، پزشكان، دامپزشكان و دانشجويان پزشكي توسط مركز تحقيقات بيماريهاي عفوني و گرمسيري دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با همكاري مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت امور بهداشتی و معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سازمان دامپزشکی، دانشگاه های علوم پزشکی و مراكز تحقيقاتي کشوردر سالن همايش­هاي بين ­المللي امام خميني(ره) دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار گرديد.

در افتتاحیه همایش که ساعت 8:00 صبح پس از تلاوت آیاتی چند از کلام ا . . . مجید و سرود جمهوری اسلامی ایران در سالن همایش­ های بین­ المللی امام خمینی (ره) آغاز شد، دکتر مسعود مردانی، دبیر علمی کنگره،  پس از خیر مقدم  و خوش­آمدگویی، در خصوص افزایش موارد ابتلا به بیماری بروسلوز در سال های اخیر در ایران و بروز موارد جدید این بیماری در استانهای غربی کشور هشدارهای لازم را دادند. ایشان در مورد موارد ابتلا به بیماری تب مالت که بیش از 20 هزار مورد در کشور بوده است خاطر نشان کردند و اظهار داشتند: میزان شیوع بیماری در حال حاضر در کشور،  22 در هر 100 هزار نفر جمعیت است. در ادامه دبیر علمی کنگره، علل افزایش موارد جدید این بیماری در کشور را به تفضیل برای شرکت کنندگان بیان کردند.

در ادامه برنامه، دکتر محمود نبوی، معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موارد اخیر بروسلوز در ایران را گزارش کردند. پس از آن، دکتر کریم امیری، معاون بهداشت و مدیریت بیماریهای مشترک سازمان دامپزشکی کشور، در خصوص تمهیدات و اقدامات سازمان دامپزشکی سخنرانی کردند.

دکتر هاکان اردم، استاد دانشگاه آکادمی پزشکی آنکارا و نویسنده بخش بروسلوز کتاب مندل 2015، که به عنوان سخنران خارجی در این برنامه حضور داشتند، در خصوص عوارض عصبی بیماری بروسلوز به تفضیل برای شرکت کنندگان صحبت کردند. بعد از استراحت و پذیرایی که  حدود نیم ساعت به طول انجامید، پانل ارائه مقالات شفاهی برگزار شد. پس از پانل، دکتر علیرضا رفیعی، استاد دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در خصوص ایمونوپاتوژنز بروسلوز به سخنرانی پرداختند و آخرین یافته های علمی در این زمینه را به سمع و نظر شرکت کنندگان رساندند.

دکتر ایلاد علوی، فلوشیپ رشته بیماریهای عفونی در نقص ایمنیو پیوند دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از دیگر سخنران این برنامه بودند که طی یک آزمون بالینی و معرفی مورد جالب، سوال هایی را برای شرکت کنندگان طرح کردند و به قید قرعه به یک نفر از شرکت کنندگان که پاسخ صحیح داده بود، جایزه­ای از طرف دبیرخانه کنگره  اهداء شد.

پس از آن، دکتر داود یادگاری­ نیا، رئیس همایش، در مورد بروسلوز و سندرم خستگی مزمن ناشی از تب مالت و فرم های کلینیکی بیماری در ایران سخرانی کردند. ایشان اظهار داشتند: علائم بروسلوز می تواند، حاد، تحت حاد و در برخی موارد به صورت مزمن درآید. اگر علائم بیمار بیشتر از یکسال به طول انجامد، تحت عنوان بروسلوز مزمن تشخیص داده می شود. معمولاً در بروسلوز مزمن، تب وجود ندارد و ممکن است با علائم مفصلی- استخوانی بروز نماید  که شامل درد پشت، درد ران و یا درد مفاصل می باشد. در برخی از موارد، بیماری به صورت خیلی اختصاصی با علائم افسردگی، خستگی مزمن، درد مفاصل، ضعف و رخوت و بی اشتهایی ظاهر می شود. دکتر یادگاری­ نیا ضمن بیان این موارد، اظهار داشتند: یکی از علائم بروسلوز مزمن به عنوان سندرم خستگی مزمن، شناخته می شود که معمولاً این بیماران از خستگی طولانی مدت، عدم تمرکز فکری و عدم بهبود علائم بعد از خواب  شکایت دارند.

در نهایت، روز اول برنامه با پانل چالش های تشخیص بروسلوز در ایران که با حضور آقایان دکتر هوشنگ ساغری، دکتر داود یادگاری نیا، دکتر حسین حاتمی، دکتر حمید رضا جلالی و دکتر محمد رضا شیرزادی تشکیل شد، خاتمه یافت.

در روز دوم برنامه، دکتر مینو محرز، استاد گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره چالش های بروسلوز در ایران صحبت کردند. در ادامه، دکتر محمد رضا حسنجانی روشن، استاد گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی بابل، اپیدیدیموارکیت بروسلائی را بیان کردند. در این روز، سه پانل نیز تحت عناوین پانل تصاویر بالینی بروسلوز،  پانل ویژگی های بروسلوز در اطفال، پانل ارائه مقالات شفاهی  و در نهایت پانل بروسلوز در دام برگزار شد.

همچنین، دکتر جمال میرزایی، فلوشیپ رشته بیماریهای عفونی در نقص ایمنیو پیوند دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، آزمون بالینی روز دوم را اجرا نمود که به برنده آزمون، به قید قرعه جایزه ای از طرف دبیرخانه کنگره اهداء شد.

 در روز دوم دو کارگاه جانبی تحت عناوین CCHF Biosafetyو Brucellosis Biosafetyبرگزار شد.

در روز سوم کنگره ، دو سخنرانی با موضوع های بروسلوز در زن حامله و مقاومت آنتی بیوتیکی در بیماران بروسلوز توسط اساتید دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شیراز ایراد شد. علاوه بر آن، در روز سوم، پانل معرفی موراد جالب بروسلوز و پانل دستورالعمل کشوری بروسلوز برگزار شد. در پایان  پانل دستورالعمل کشوری بروسلوز، قطعنامه ششمین همایش کشوری بروسلوز تدوین و برای شرکت کنندگان توسط دبیر علمی کنگره قرائت شد.

در اين همايش از مجموع 200 مقاله رسيده به دبيرخانه همايش 92 مورد آن مورد تأييد قرار گرفت كه 18 مورد به صورت سخنراني و 74 مقاله بصورت پوستر ارائه گرديد، همچنين 8 پانل علمي در مورد چالش­های تشخیص در بروسلوز در ایران، تصاویر بالینی بروسلوز، ویژگی­های بروسلوز در اطفال، بروسلوز در دام (نقش دامپزشکی در کنترل بروسلوز در ایران)، معرفی موارد جالب بروسلوز، دستورالعمل کشوری بروسلوز و پانل ارائه مقالات بصورت شفاهی با حضور اساتيد و كارشناسان و بحث  و تبادل نظر در طي 3 روز همايش برگزار گرديد.

از بین پوسترهای پذیرفته شده، 3 پوستر به عنوان پوستر برتر برگزیده شد که نویسندگان آنها، لوح تقدیر و هدیه دریافت نمودند.

 

 

 


 

 

  • گروه خبری : آرشيو اخبار
  • کد خبر : 25710
کلید واژه
تنظیمات قالب