×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1395/12/15 - 11:46
  • بازدید : 2026
  • تعداد بازدید : 65
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

شیوع تب زرد در آفریقا و برخی از کشورهای آمریکای لاتین

دکتر مسعود مردانی استاد گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: عفونت ویروسی تب زرد در ۴۷ کشور جهان (در آفریقا و برخی کشورهای آمریکای لاتین و جنوبی) بصورت بومی وجود دارد و مسافران قبل از سفر به این کشورها، حتماً باید با پزشک متخصص عفونی خود در مورد نیاز به واکسن جهت معرفی به مراکز بهداشتی مشورت کنند.

دکتر مسعود مردانی استاد گروه عفونی و عضو هیات موسس مرکز تحقیقات بیماری های عفونی گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به شیوع اخیر بیماری تب زرد درکشورهای آمریکای جنوبی، هشدار داد هموطنانی که در ایام نوروز قصد مسافرت به کشورهای برزیل، آرژانتین، پاراگوئه و... دارند، حتماً قبل از مسافرت به این کشورها، نسبت به واکسیناسیون تب زرد اقدام کنند.

وی در ادامه افزود: اخیراً بیماری تب زرد در کشورهای آمریکای جنوبی شایع شده است، به طوری که با افزایش تعداد مبتلایان به بیماری تب زرد در برزیل، جمع موارد مشکوک گزارش شده در این کشور به بیش از ۱۰۰۰ نفر رسید که از این تعداد ۱۶۶ نفر جان خود را از دست داده اند.

استاد گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد:تاکنون وزارت بهداشت کشور برزیل حدود ۱۰ میلیون دوز واکسن پیشگیرانه تب زرد به مناطق گرفتار طغیان ارسال کرده است که بیشترین تعداد واکسن ارسالی به ترتیب به میناس گرایس، اسپریتو سانتو، سائوپائولو، باهیا و ریودژانیرو بوده است.

تب زرد (Yellow fever)که در طول تاریخ با عنوان طاعون زرد (yellow plague)نیز شناخته شده است، نوعی بیماری حاد ویروسی تب دار است. عامل این بیماری، ویروس تب زرد است که توسط نیش پشه ماده منتقل می‌شود. این بیماری تنها قابل انتقال به انسان، پستانداران نخستین پایه دیگر و چندین گونه از پشه‌ها است. در شهرها، این بیماری عمدتاً از طریق پشه‌های متعلق به گونه " آئدس ایجیپتی" گسترش می‌یابد. این ویروس یک ویروس RNA از خانواده "فلاوی ویروس" است. تشخیص این بیماری از بیماری‌های دیگر، به خصوص در مراحل اولیه، بسیار دشوار است. برای تأیید یک مورد مشکوک نیاز به آزمایش نمونه خون با واکنش زنجیره‌ای پلیمراز است. این بیماری ویروسی به صورت تب، یرقان و تهوع استفراغ بروز می یابد و در برخی بیماران وارد مرحله پیشرفته تر می شود که خونریزی در چشم، بینی، معده و مخاطات رخ می دهد و تقریبا نیمی از این بیماران شدید در نهایت فوت خواهند شد.

وی درخصوص پیشگیری از این بیماری ویروسی گفت: برای مقابله با تب زرد واکسنی مطمئن و مؤثر وجود دارد. در کشور ما، انستیتو پاستور ایران واکسن تب زرد را جهت ارایه به مسافران معرفی شده در اختیار آنها قرار می دهد. واکسن تب زرد می تواند در طی ۳۰ روز بعد از تزریق، سیستم دفاعی انسان را در برابر ویروس تب زرد ایمن کند و بدینوسیله ۹۹ درصد دریافت کنندگان واکسن، ۳۰ روز پس از دریافت واکسن تب زرد در برابر آن ایمن خواهند شد و توصیه می شود کسانی که قصد مسافرت به مناطق مذکور را دارند حداقل ۳۰ روز قبل از سفر نسبت به واکسیناسیون بر علیه تب زرد اقدام کنند.

  • گروه خبری : آرشيو اخبار
  • کد خبر : 43628
کلید واژه
تنظیمات قالب